1. Připravte si sklenici s vodou a červenou řepu.
2. Červenou řepu očistěte a odstraňte všechny suché, otrhané nebo poškozené části.
3. Červenou řepu nakrájejte na 2 cm kousky.
4. Každý kousek červené řepy umístěte do sklenice s vodou a nechte je tam několik dní.
5. Po několika dnech by měly mít červené řepy na svém povrchu malé špičky – to jsou klíčky.
6. Vyjměte červenou řepu ze sklenice s vodou a nechte ji usušit na vzduchu.
7. Řepu naklíčenou můžete konzumovat čerstvou nebo můžete ji uskladnit až po několika dnech.
- Jak naklíčit vojtěšku
- Jak dlouho vařit bílý chřest
- Jak pěstovat citronovou trávu
- Proč je kyslík těžší než vzduch
- Jak zjistit PUK
- Jak jíst ústřice
- Jak naklíčit fazole
- Jak naložit rybu
- Jak uvařit amarant
- Jak dlouho vařit řepu
- Jak pěstovat zázvor
- Proč je rtuť jedovatá?
- Jak pěstovat brambory
- Jak pěstovat estragon
- Kde pramení Vltava
- Jak se chovat na pohovoru
- Proč je to topení pod oknem
- Proč je Zelený čtvrtek
- Jak uvařit kapustu
- Jak zjistit číslo letu