Jak uvařit svíčkovou

1. Krok: Nakrájejte 500g hovězího masa svíčkové na plátky silné asi 1 cm.

2. Krok: Ošetřete maso solí, pepřem a kmínem podle chuti.

3. Krok: Připravte si koření na svíčkovou jako je cibule, mrkev a petržel.

4. Krok: Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky.

5. Krok: V hrnci zahřejte olej a na něm opékejte nakrájenou cibuli a mrkev.

6. Krok: Pokud je cibule a mrkev opékané, přidejte do hrnku nakrájenou petržel.

7. Krok: Poté přidejte maso a nechte jej minutu orestovat.

8. Krok: Do hrnku přidejte 500ml červeného vína a 200ml vývaru.

9. Krok: Nechte vařit asi 45 minut na mírném ohni.

10. Krok: Po vyvaření přidejte do hrnku 1 lžíci másla a 2 lžíce smetany.

11. Krok: Nechte vařit asi 5 minut na mírném ohni.

12. Krok: Nakonec ochutnejte a případně dosolte.

13. Krok: Svíčkovou je hotovou, servírujte s bramborem nebo knedlíčky.