Jak uvařit guláš

Krok 1: Připravte si ingredience. Budete potřebovat 500g masa (hovezí, vepřové nebo kuřecí maso), 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku mletého pepře, 2 lžíce paprikového koření, ½ lžičky cukru.

Krok 2: Maso nakrájejte na kostky a osmažte na sádle.

Krok 3: Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte je do měkka.

Krok 4: Přidejte nakrájená rajčata a koření, smíchejte a nechte podusit na mírném ohni.

Krok 5: Přidejte 2 lžíce hladké mouky. Míchejte a nechte dusit ještě 2-3 minuty.

Krok 6: Nalijte 1 litr vody a přiveďte guláš k varu.

Krok 7: Nechte guláš vařit na mírném ohni asi 30-40 minut.

Krok 8: Hotový guláš můžete podávat s bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem.