Jak uvařit vepřové koleno

Příprava Vepřového Koleno:

1. Nejdříve si vezměte vepřové koleno, které můžete koupit v místním obchodě nebo trhu. Opláchněte ho pod tekoucí vodou a poté odstraňte všechny případné kosti, chlupy a vnitřnosti.

2. Nyní připravte marinádu. Smíchejte 250 ml vody, 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 1 lžíci česneku v prášku, 2 lžíce koření (např. pepř, bobkový list, pálivé papriky atd.) a 2 lžíce octa.

3. Vložte vepřové koleno do marinády a nechte ho v ní marinovat po dobu alespoň 2 hodin.

4. Po ukončení marinování vepřové koleno osušte papírovou utěrkou nebo sáčkem.

5. Vložte je do předehřáté trouby na 180°C a pečte po dobu 2 hodin.

6. Po ukončení pečení vepřové koleno vyjměte z trouby a nechte jej vychladnout.

7. Hotové vepřové koleno můžete podávat s různými přílohami a omáčkami.

Doufáme, že vám tento návod pomohl připravit chutné a lahodné vepřové koleno. Užijte si vaše jídlo!